Mancave inrichten? (deel 2)

Bierglazen

Mijn vorige blog over mancave ideeën (deel 1) eindigde ik met de opmerking dat we nog lang niet door de ideeën heen zijn. Misschien ben jij inmiddels al hard op weg om jouw ideale mancave te creëren en kun je nog wel wat extra tips gebruiken. De hoogste tijd dus voor een nieuwe blog met nog veel meer gave ideeën en suggesties hoe jij je man cave kunt inrichten!

Tip 9: Pimp je oude koelkast!

man cave inrichting linksboven

Wat is een mancave zonder overheerlijk koud biertje of iets sterkers…? Geen mancave… Bij tip 6 sprak ik al over een biertap voor een heerlijk zelfgetapt biertje. Maar wat als je die niet hebt of liever niet wil aanschaffen? Ga dan op zoek naar een oude koelkast!

Misschien heb je er zelf nog een over (bijvoorbeeld nadat je zelf je keuken hebt verbouwd, haha) of vraag anders eens rond bij vrienden of familie. Let er wel op dat een echt oude koelkast vaak een energievreter is en daar zit ook niemand op te wachten. Kijk dus of iemand (of jijzelf natuurlijk) er een over heeft die nog binnen een acceptabele energieklasse valt.

Om de koelkast wat beter in je mancave te laten integreren kan het leuk zijn om hem wat te pimpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestickering of een nieuwe laklaag in een kleur die perfect past in de sfeer van jouw cave. Door gebruik te maken van ​schoolbordverf ​kun je de stand van het darten noteren op de koelkastdeur! Hoe “cool” is dat! Op deze manier gaat het helemaal goedkomen met dat koude biertje!

Tip 10: Gamen, gamen, gamen

Vroeger speelden we Pacman op een handheld spelcomputertje of leefden we ons helemaal uit met de spellen van de Comodore 64. Tegenwoordig heeft de echte gamer enorm veel keuze aan spelcomputers en zijn de accessoires niet aan te slepen. Van koptelefoons tot stuurtjes en van consoles tot speciale gamestoelen, alles is te krijgen.

Als je van gamen houdt (op de ouderwetse manier of juist met de nieuwste technologieën) mag een gamecorner in de mancave natuurlijk niet ontbreken. Dus haal je spelcomputer tevoorschijn, regel een tv (liefst een die je ook buiten het gamen kunt gebruiken) en zorg dat je er lekker bij kunt zitten.

Op het moment dat je niet aan het gamen bent, kan het fijn zijn dat je gamespullen uit het zicht zijn. Fred heeft daar natuurlijk weer een aantal mooie oplossingen voor! Of je nou behoefte hebt aan een kast waar alles in kan, of juist aan een bureau waar de spullen op kunnen staan (en in opgeborgen kunnen worden), op de site van Freds bouwtekeningen vind je alles wat je nodig hebt.

Tip 11: Man cave inrichten met posters en bordjes

De één wil dat zijn mancave puur in basisbehoeften voorziet, de ander vindt het belangrijk dat de mancave ook echt sfeer heeft. Behoor jij tot de laatste categorie? Lees dan vooral verder.

Hoe kun jij jouw man cave nog verder inrichten? Een heel simpele manier om sfeer te creëren is je muren versieren met posters en leuke bordjes. Minder mooie muren kun je natuurlijk opnieuw verven of behangen, maar soms volstaat het om wat posters of bordjes op tactische plekken op te hangen. Op deze manier wordt de aandacht van de muren verplaatst naar de gave dingen die jij daar hebt opgehangen!

Je kunt natuurlijke iedere poster of bordje ophangen die je in huis kunt vinden, maar in dit geval gaan we juist voor die speciale sfeer in de mancave. Online kun je enorm veel leuke posters en bordjes vinden, maar ook bij de kringloopwinkel of op rommelmarkten kom je van alles tegen. Ik kwam deze gave spullen van nostalgic art tegen, ideaal om je mancave in de juiste stijl aan te kleden.

Tip 12: Je eigen sportdomein

Of je nou zelf graag sport of juist liever naar sporten kijkt, in je mancave kun je alle kanten op!

De sportieve mancave-bewoner kan zijn favoriete sport zoveel ruimte geven als hij zelf wil. Houd je bijvoorbeeld van fitness? Plaats dan enkele fitnessapparaten in jouw cave en zo hoef jij de deur niet meer uit om te sporten! Zorg er natuurlijk wel voor dat er voldoende ruimte overblijft voor al je andere mancave-attributen, haha.

Ligt jouw interesse meer in wat minder fysieke sporten, zoals bijvoorbeeld biljarten? Kijk dan eens op de site van Fred naar de mogelijkheden om je eigen biljarttafel te maken. Wat is er gaver dan samen met je vrienden biljarten op een door jouzelf gemaakte biljarttafel? Besteed je je kostbare tijd liever aan belangrijkere zaken, dan kun je er ook voor kiezen om een biljarttafel te kopen! 😉

En natuurlijk vergeten we de mensen niet die liever naar sporten kijken. Heb je al een flinke tv geïnstalleerd voor het gamen? Zorg dan dat je die ook kunt gebruiken om naar jouw favoriete sportprogramma’s te kijken. Geen tv om te gamen, of is die tv je niet groot genoeg? Pak het dan nog wat extremer aan en regel een beamer en een beamerscherm die je kunt in- en uitschuiven met een afstandsbediening! Vanaf nu race jij echt mee met Max Verstappen en kun jij elke goal perfect volgen op het enorme scherm, haha. Lekker onderuit op de bank of juist hangend aan de biertafel of bartafel, het wordt echt genieten van de mooiste sportprogramma’s! 

Tip 13: De thuisbioscoop

Televisie met spelcomputers

Iets dat ook echt niet mag ontbreken in de mancave is een thuisbioscoop. Bij tip 10 en tip 12 heb ik het al gehad over tv’s die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden en natuurlijk hoort de thuisbioscoop daar ook bij.

Ook in dit geval kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Heb je een goede tv met goed geluid en ben je tevreden? Lekker laten zo! Maar wil je graag toch iets meer, denk dan nog eens na over dat scherm en die beamer uit tip 12.

En om het plaatje echt compleet te maken, kun je er natuurlijk een mooie geluidsinstallatie op aansluiten. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat je je mancave dan regelmatig zal moeten delen met de andere gezinsleden die ook graag gebruik maken van deze fantastische thuisbioscoop ;-)! In de blog “soundbar bose 300” geef ik een eerlijke review over de desbetreffende soundbar en heb ik een prijsvergelijk gemaakt van een aantal aanbieders! Via de tekstlink hierboven kun je de review bekijken.

Films en seriesFilms en series

Tip 14: Creëer je eigen muziekstudio!

Ben jij een echte muziekliefhebber? Maak dan je eigen muziekstudio met grappige accessoires in jouw mancave! Zorg er natuurlijk wel voor dat deze ruimte goed geïsoleerd is, zodat de buren niet hoeven mee te genieten van jouw muzikale hobby. Heb je de verbouwingswerkzaamheden afgerond? Ga helemaal los en geniet ongestoord van je favoriete muziek.

Nu je toch een prachtig geïsoleerde ruimte hebt gemaakt, kun je hem gelijk gebruiken als oefenruimte om samen met je vrienden te jammen. Speel je nog geen instrument? Dit is het ideale moment om er mee te beginnen: de verbouwing is klaar en het is tijd om lekker muzikaal te genieten. Na een kleine hoeveelheid gitaarlessen kun je al een leuk deuntje tokkelen. Dat worden veel muzikale avondjes met je maten (onder het genot van een klein zelf getapt pilsje natuurlijk) 😉 Have fun!

Tip 15: Kom tot rust met een heerlijk bakje koffie

Na al deze tips heb je jouw man cave vast al grotendeels kunnen inrichten. Toch ontbreekt er nog een belangrijk onderdeel: goede koffie. Want soms zijn er van die momenten dat je eigenlijk alleen maar behoefte hebt aan rust. Geen drukke games, even niet sporten en geen thuisbioscoop. Gewoon even lekker ontspannen, een rustig muziekje op de achtergrond en echt genieten van een goede kop koffie.

Maar wat is een goede kop koffie? Voor de één is dat een stevige koffie, gemaakt van verse koffiebonen. Voor de ander is dat een koffie met een bijzonder smaakje, zoals bijvoorbeeld een caramel macchiato of een heerlijke cappuccino. En voor weer een ander is het vooral belangrijk dat het eerlijke en milieuvriendelijk koffie is. En het mooie is dat je voor al deze koffiesoorten je man cave niet meer uit hoeft! Voor iedere koffieliefhebber is er er wel een perfect apparaat te vinden dat je gemakkelijk kunt aansluiten en dat eenvoudig in het gebruik is. Dit is toch wel de kers op de taart in jouw man cave!

Er zijn nog veel meer ideeën te bedenken voor het inrichten van jouw man cave, maar ik denk dat ik je met bovenstaande tips aardig op weg heb kunnen helpen. Bovendien is het tijd om te stoppen met lezen en hard aan de slag te gaan met jouw ultieme mancave! Have fun!

2 reacties

  • Nico ten bosch.

    Ok wat denk je van boten , en van vissen en voor op de camping? Oja ik zoek ook nog een dekzeil voor mijn bootje.dit zijn maar een paar ideetjes.

    • De tips zijn hartstikke leuk maar past niet echt in het thema mancave. Er komt nog een blog die gericht is op de verjaardag van een man. Wij gaan deze tips zeker behandelen! Dankjewel voor de tips Nico!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.