Bedankjes voor de juf of meester

allerlei cadeautjes voor juf of meester

Iedere keer als het schooljaar op zijn eindje loopt, is daar weer die vraag: Wat voor bedankjes geven we de juf of meester dit jaar? Want ondanks dat juffen en meesters gewoon hun werk doen, willen we ze toch graag nog eens extra bedanken voor alles wat ze voor onze kinderen doen.

bedankjes juf of meester linksboven

Als je het aan de juf of meester zelf vraagt, zul je vaak horen dat bedankjes niet nodig zijn. Toch waarderen ze een bedankje wel enorm en zul je zien dat ze al blij zijn met een mooie tekening, een leuk gedichtje of een mooie knutsel van hun leerlingen.

Maar wat als je toch nog iets extra’s wilt doen voor meester en juffendag? In deze blog geef ik je wat ideeën die je kunt gebruiken als bedankjes voor de juf of meester.

De snoeper

Voor de juf of meester die wel van een snoepje houdt, zijn er volop leuke bedankjes te maken of te kopen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de leuke creaties die je zelf kunt maken met een glazen pot, glasstiften en wat lekkers.

 • Vul de pot met spekjes en schrijf met de glasstiften: ‘Dit jaar was spek-taculair’. Laat je kind de pot verder versieren met mooie tekeningen en, uiteraard, zijn of haar naam.
 • Vul de pot met dropjes en schrijf met de glasstiften: ‘Het zit d’rop! Bedankt’. Laat je kind ook hier de rest van de pot versieren en voorzien van zijn of haar naam.
 • Vul de pot met toffees en schrijf met de glasstiften: ‘Bedankt voor het toffe jaar’. Het versieren van de pot kun je verder weer aan je kind overlaten.
 • Vul de pot met smarties en schrijf met de glasstiften: ‘Thanks voor making me a smartie’. Daarna de pot nog wat versieren en klaar is je bedankje!

Mocht je dit teveel moeite vinden, dan kun je ook snoeppotten laten bedrukken. Je kunt hier ook blikken laten bedrukken! Een leuke opdruk voor het blik: ‘Een terugblik op een mooi schooljaar’.

Ook kun je in veel winkels chocoladerepen vinden met ‘bedankt’ erop. Een mooie tekening of knutsel erbij en je bedankje is compleet.

De plantenliefhebber

Houdt de juf of meester in kwestie veel van planten? Ook dan zijn er leuke mogelijkheden om hem of haar te bedanken.

 • Koop een leuk plantje en doe hem in een potje. Schrijf dan met stift een leuke tekst op de pot, zoals: ‘Bedankt dat je mij hielp groeien’.
 • Koop een cactus in een potje. Schrijf met stift op het potje: ‘Bedankt dat je me geprikkeld hebt’.
 • En natuurlijk kun je er ook gewoon iets als ‘Bedankt voor dit groeizame schooljaar’ op zetten.

De insecten- of vogelvriend(in)

Is de juf of meester een echte insectenvriend? Hoe leuk is het dan om hem of haar een persoonlijk insectenhuisje  of vogelhuisje te geven?

 • Je kunt voor weinig geld een leuk huisje kopen en dit vervolgens door je kind laten versieren. Zet er een leuke bedank-spreuk op, zoals: ‘Het was fijn BIJ u in de klas’ of ‘Ik vlieg uit’ en het is meteen heel persoonlijk.
 • Misschien is het nog leuker om zelf het huisje te maken. Op die manier weet je zeker dat je echt iets heel persoonlijks voor meester en juffendag geeft. Het kost wel wat meer tijd, maar dan heb je ook wel echt iets bijzonders!

Zijn jullie thuis echte doe-het-zelvers? Dan is het het overwegen waard om lid te worden van Fred’s bouwtekeningen. Hier vind je namelijk enorm veel bouwtekeningen voor heel veel verschillende projecten. En natuurlijk barst het op de site van de insectenhuisjes en de vogelhuisjes. Er is zeker genoeg te vinden om leuke bedankjes te maken voor de juf of meester, of je nou voor vogelhuisjes, insectenhuisjes of voor iets totaal anders gaat…

De theedrinker

Ook op school wordt graag een thee gedronken. Het is dan ook super handig voor de juf of meester om een eigen, goed herkenbaar, theeglas te hebben.

 • Een persoonlijk glas zelf maken is niet zo eenvoudig, dus de kans is groot dat je het glas moet bestellen. Via deze tekstlink kun je een mooi glas bestellen, helemaal gepersonaliseerd met een tekst die goed bij de juf of meester past. En het mooie is dat je gelijk twee glazen krijgt! Op die manier heeft de juf of meester altijd een schoon glas om uit te drinken.
 • Wil je de kosten liever wat drukken? Koop dan een normaal theeglas en voorzie die met glasstiften van een leuke tekst. Kies dan wel voor permanente stiften die geschikt zijn voor de vaatwasser. Vul het glas verder met een leuk lepeltje, wat theezakjes, een tekening en iets lekkers voor bij de thee. Folie er omheen en het bedankje is klaar!
 • Maar wat als de juf of meester al heel veel theeglazen heeft? Geef dan eens een theedoos. Maak de theedoos persoonlijk door hem door je kind te laten versieren en er een leuke tekst op te zetten. Zo heeft de juf of meester altijd een voorraadje thee bij de hand.

De koffiedrinker

We mogen de koffiedrinkende meester of juf natuurlijk niet vergeten. Ook zij zullen je dankbaar zijn voor een eigen mok…

 • Koffie drinkt op de een of andere manier net wat lekkerder uit een mok. Ook die kun je op veel sites bestellen en voorzien van een persoonlijke tekst. Met deze mok maak je het persoonlijk èn maak je meteen een leuk grapje. De juf of meester zal vaak aangesproken worden met deze mok ;-).
 • Ook bij het koffiecadeau kun je de prijs wat drukken door zelf aan de slag te gaan. Koop een leuke mok en voorzie die van zakjes koffie, suiker, melk en wat lekkers. Pak de mok samen met een leuke knutsel in en er is weer een bedankje gereed!

De handenwasser

Handen wassen…We moeten er allemaal regelmatig aan geloven, maar op school misschien nog wel meer dan elders. Gelukkig zijn er ook leuke bedankjes te vinden die de handen van de juf of meester wat extra verzorging bieden.

 • Vul een leuk zakje met wat kleine handproducten. Denk hierbij aan handzeep, handcrème en handgel. Hang een leuk kaartje aan het zakje met de tekst ‘Bij jou was ik in goede handen’.
 • Je kunt ook een zeeppompje vullen met zeep en bovenstaande tekst zelf op het pompje zetten. Nog wat extra versiersels erbij en het cadeautje is klaar.
 • Ook een pot handcrème kun je omtoveren tot een persoonlijk en handig bedankje. Kies een vrij neutrale pot of eentje waar je het wikkel af kunt halen. Versier de pot vervolgens met je eigen tekst en naam en iets simpels is ineens iets heel persoonlijks geworden!

Het afscheid

Afscheid nemen is vaak niet leuk. Op school is het soms slechts het doorschuiven naar een volgende klas, waardoor je kind een andere meester of juf krijgt. Vaak komt je kind de vorige juf of meester dan gelukkig nog wel op school tegen. Maar soms is het afscheid definitiever, bijvoorbeeld bij het verlaten van de school.

Voor degenen die het afscheid nemen op een grappige manier willen aanpakken, is er ook een leuk bedankje te verzinnen. Maak bijvoorbeeld eens een E.H.B.A-doos (Eerste Hulp Bij Afscheid).

 • Neem een doos met vakjes
 • Plak E.H.B.A op de doos (ik gebruikte hiervoor een label writer, die zijn altijd handig om in huis te hebben) 😉
 • Vul de doos met dingen die bij de meester of juf passen en voorzie de vakjes van een passende tekst. Bijvoorbeeld:
 • Voor als je mij mist (zakdoekje)
 • Om je op te vrolijken (gekleurde snoepjes)
 • Voor als je het even niet meer ziet zitten (paracetamol)
 • Voor als je aan mij denkt (snoephartjes)
 • Voor als je verveelt (stressballetje)
 • Bedankt voor de fijne tijd (klokje)
 • Omdat ik je zo tof vind (toffees)
 • Voor als je verdrietig bent (chocolade)

Tot slot

Je ziet dat er veel bedankjes te verzinnen zijn voor de juf of meester. Je kunt zelf dingen maken, maar er is ook veel te koop. Misschien kun je ook met de hele klas samen iets geven? Op die manier wordt de juf of meester niet overladen met allemaal kleine bedankjes en het bespaart ook nog eens heel wat geld.

Veel van bovengenoemde bedankjes zou je prima met de hele groep kunnen geven. Een insectenhotel met de namen van alle kinderen erop bijvoorbeeld, superleuk en niet duur!

Bedenk in ieder geval dat het om de gedachte achter het bedankje gaat. Succes, het is zo weer zomervakantie ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.