Cadeau tips voor moederdag

tekst mothers day in blokjes met 2 bloemen

Ieder jaar piekeren we ons suf wat we voor moederdag kunnen verzinnen. De eerste keus is vaak of we zelf iets gaan maken of iets gaan kopen. Bij ons is het vaak een combinatie van een zelfgemaakt presentje en een gekocht cadeau. Het liefst slaan we de afgezaagde cadeaus over en komen we met iets origineels op de proppen. Maar dat is nou juist het hele probleem: waar vinden we leuke en originele cadeaus? Ik ging voor je op zoek en hieronder deel ik mijn cadeau tips voor moederdag.

moederdag tips cadeau linksboven

Chocolade vibes

Ikzelf ben een echte fan van chocolade en ik denk dat heel veel moeders deze liefde met mij delen. Vaak zien we chocolade als een guilty pleasure en kopen we het niet zo snel voor onszelf. Des te leuker is het om het cadeau te krijgen!

Maar als gever kun je natuurlijk niet met een gewone reep chocolade aan komen zetten, we willen iets bijzonders! Verschillende winkels bieden repen met een opdruk aan of repen in een bepaalde vorm, zoals een hart. Op deze manier verwen je je moeder met chocolade, maar op een extra leuke manier.

Ook een chocoladefontein is een mooi cadeau voor moederdag. Het is typisch iets wat ze niet snel zelf zou kopen, maar waar ze wel enorm van zal genieten. En zij niet alleen, ook de rest van het gezin kan meegenieten van dit heerlijke cadeau. Ze zijn er overigens in veel verschillende soorten en maten, dus er is er altijd wel een die geschikt is voor jouw moeder…en de rest van het gezin, haha.

Kun je dit jaar niet bij je moeder zijn op moederdag? Ook dan zijn er leuke opties te vinden om haar toch te voorzien van een heerlijke chocoladetraktatie. Denk bijvoorbeeld eens aan een chocoladepakketje door de brievenbus. Je hoeft hier zelf niets meer aan te doen, behalve de bestelling te plaatsen. Een kind kan de was doen.

Woont de vrouw in kwestie in een huis met meer chocoholics en grijpt ze vaak mis als ze een stukje chocolade wil? Dan is dit misschien wel een van de beste cadeau tips voor moederdag op het gebied van chocolade: een chocolade abonnement! Iedere maand wordt er een heerlijk pakketje chocolade afgeleverd en dus is er vanaf nu altijd genoeg chocolade in huis. Nooit meer chocolade verstoppen, dat wil toch iedere moeder ;-).

Moederdag

Moeders puzzelen de hele dag door

Elke moeder herkent zich denk ik wel in de puzzelaar die iedere dag probeert alles zo goed mogelijk te organiseren voor zichzelf en voor haar omgeving. Een goede manier om je hoofd daarna lekker leeg te maken, is het maken van een echte puzzel. Verras je moeder daarom eens met een mooi exemplaar!

Als je op internet op zoek gaat naar puzzels zul je zien dat het aanbod overweldigend is. In welke categorie ga je zoeken en voor hoeveel stukjes ga je? Je kunt hierbij rekening houden met de eventuele puzzels die je moeder al heeft of een puzzel kiezen in een categorie waar ze echt van houdt. Mij maak je bijvoorbeeld blij met puzzels van Jan van Haasteren, WasGij of mooie Engelse landschappen. Maar je kunt haar natuurlijk ook juist verrassen met een puzzel die ze voor zichzelf nooit gekocht zou hebben. Eén ding is zeker: de keuze is reuze!

Vind je het toch erg lastig om een goede puzzel te kiezen of wil je het graag wat persoonlijker maken? Ook hier zijn leuke oplossingen voor te vinden. Zo kwam ik een site tegen waar je je eigen foto’s kunt gebruiken voor de puzzel. De puzzels zijn in verschillende vormen te krijgen en je kunt zelf kiezen uit hoeveel stukjes hij moet bestaan. Er is zelfs een speciale variant voor moederdag! Er zitten vast wel wat leuke cadeau tips bij om jouw moeder aan het puzzelen te krijgen met moederdag.

Bijzondere taarten voor bijzondere moeders

Op moederdag mag een taartje natuurlijk niet ontbreken. Ik heb verschillende tips voor je hoe jij deze moederdag extra bijzonder kan maken met een heerlijke taart.

Ga, samen met de kinderen, lekker aan het bakken. Bedenk eerst wat voor soort taart jullie willen bakken. Wordt het er een frisse, luchtige taart? Of kiezen jullie liever voor een romige chocoladetaart? En maken jullie hem helemaal zelf? Of laat je je een beetje helpen door de bakmixen uit de supermarkt? Voor iedereen is er wel een leuke manier te vinden om zelf een taart te bakken.                                                                                                                                 

Moeders zullen het sowieso al prachtig vinden dat jullie de moeite hebben genomen om de taart zelf te maken, maar hoe leuk is het als hij ook nog eens een bijzondere vorm heeft? Je kunt de taart bijvoorbeeld hartvormig maken of misschien geef je een knipoog naar de lente met deze mooie vlindervorm. Naast deze vormen zijn er natuurlijk nog veel meer vormen te vinden. Er zit vast wel een mooie voor jullie bij!

Heb je geen tijd of mogelijkheid om zelf een taart te bakken? Of kun je niet bij je moeder langs op moederdag? Ook in dat geval kun je toch goed voor de dag komen met een bijzondere taart. Je laat hem gewoon bij je moeder bezorgen! Ik werd zelf meteen enthousiast van deze mooie taart met hartjes. Je kunt hem zelfs nog personaliseren door er een tekst op te laten zetten of door een kaartje toe te voegen. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere modellen en smaken te vinden, dus ik weet zeker dat er iets voor jouw moeder bij zit.

Moeders met groene vingers

Scharrelt jouw moeder het liefst de hele dag in de tuin? Lekker in de weer met planten, bloemen en beestjes, ik vind het zelf ook heerlijk. Ook in de categorie tuin zijn er veel leuke cadeau tips te vinden voor moederdag.

De makkelijkste optie is om een mooie tuinplant of perkgoed cadeau te doen. Je moeder zal er heel blij mee zijn en het is vrij makkelijk te regelen. Zelfs als je niet naar je moeder toe kan met moederdag, want je kunt de plant(en) gewoon laten bezorgen!

Kijkt je moeder in de tuin tegen een kale muur of schutting aan? Denk er dan eens over na of je haar kunt verrassen met een mooie tuinposter. Of ze nou van bloemen, van de zee of juist van doorkijkjes houdt, in iedere categorie zijn prachtige tuinposters te vinden. Je kunt zelf de maat van de poster bepalen en een bevestigingssysteem kiezen dat perfect past bij de plek waar de poster moet komen te hangen. En als klap op de vuurpijl kun je ook een poster laten maken van je eigen foto! Hoe leuk is het om een tuinposter te krijgen (en te geven) van jullie favoriete vakantiefoto?

De echte tuinliefhebber blijft natuurlijk graag op de hoogte van alle ins & outs van de tuin. Koopt jouw moeder regelmatig een tuinblad om tips en ideeën voor de tuin op te doen? Verras haar dan eens met een abonnement op een tuinblad. Zo krijgt ze iedere maand tips en adviezen voor haar tuin, en dat gewoon op haar deurmat!

De hoeveelheid insecten in ons land neemt schrikbarend af en dat terwijl ze zo belangrijk zijn. De eigen tuin is de ideale plek om de insecten te helpen met hun voortbestaan. Is jouw moeder ook begaan met het lot van insecten? Geef haar dan een insectenkastje cadeau. Het is natuurlijk extra leuk als je er, met de kinderen, zelf een maakt. Op deze site vind je een hele rits insectenkasten die je met behulp van een bouwtekening kunt maken. Maar als je niet zo’n klusser bent, dan kun je natuurlijk ook een mooi insectenkastje kopen. Met dit cadeau maak je niet alleen je moeder blij, maar help je ook de insecten aan een mooie toekomst.

Wijn is fijn

Houdt jouw moeder van een lekker glas wijn? Dan heb ik nog wat leuke cadeau tips om mee uit te pakken op moederdag.

Je kunt haar uiteraard een fles van haar favoriete wijn cadeau doen. Maar om het nèt wat persoonlijker te maken, kun je gepersonaliseerde wijnglazen aan het cadeau toevoegen. Er is een ruime keuze aan glazen en je kunt zelfs een wijnkoeler laten graveren. Laat iets moois in de glazen graveren en je hebt een perfect moederdag cadeau.

Dit waren mijn cadeau tips voor moederdag. Hopelijk heb je leuke ideeën opgedaan en kun je je moeder verrassen met een mooi cadeau. Mocht je nog meer inspiratie op willen doen, kijk dan eens bij onze andere moederdag blog met cadeau tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.